Windows 10 pojednostavljuje proces nadogradnje

Windwos 10

Instaliranje ažuriranja je jedan od procesa koji izazivaju najviše frustracija kod korisnika, a ovo se posebno odnosi na veće nadogradnje operativnih sistema za koje je potrebno dosta vremena.

Korisnici nikako ne odobravaju situacije kada je za instaliranje većih ažuriranja potrebno i po sat ili više vremena.

Microsoft je svjestan ovoga i vredno je radio na tome da smanji vrijeme instalacije, preko svog novog modela ažuriranja. Novi model može da upravlja sa više procesa ažuriranja dok je sistem onlajn, što omogućava i da se PC koristi dok traje ažuriranje. Novi model skraćuje vrijeme tokom kojeg je sistem nedostupan tokom Windows nadogradnje.

Microsoftovo naredno veliko ažuriranje će proces nadogradnje operativnog sistema skratiti sa 82 minuta (koliko je iznosila nadogradnja prošlog April’s Creators Update-a) na 30 minuta.

Windows 10 svake godine dobija dvije velike nadogradnje od strane Microsofta, sa novim funkcijama koje se dodaju kako bi se pojačalo Windows 10 iskustvo. Nove izmjene će pojednostaviti proces nadogradnje za Windows 10 korisnike.

Mana Microsoftovih izmjena je u tome što će onlajn proces nadogradnje zahtijevati više vremena, mada je ključna stvar ovdje da će korisnikov PC i dalje biti upotrebljiv tokom ove faze, što je svakako napredak u odnosu na stari model.